Title Image

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Η Ελληνική Ενδοκρινολογική Εταιρεία συμπληρώνει φέτος 60 χρόνια συνεχούς προσφοράς στην εκπαίδευση νέων γιατρών στην Ενδοκρινολογία και στην συνεχιζόμενη ενημέρωση και επιμόρφωση των Ενδοκρινολόγων. Σήμερα η Εταιρεία μας αριθμεί περισσότερα από 1100 μέλη, τα οποία περιλαμβάνουν καταξιωμένους πανεπιστημιακούς και νοσοκομειακούς συναδέλφους και μια μεγάλη ομάδα ιδιωτών ενδοκρινολόγων, που έχουν αναδείξει την Ενδοκρινολογία σαν βασική ειδικότητα με συγκεκριμένο και ευρύ γνωστικό αντικείμενο και με σημαντική επίδραση στη βελτίωση της δημόσιας υγείας.

Εκ μέρους του ΔΣ της Ελληνικής Ενδοκρινολογικής Εταιρείας – Πανελλήνιας Ένωσης Ενδοκρινολόγων (ΕΕΕ-ΠΕΕ) με ιδιαίτερη χαρά σας καλωσορίζω στο 51ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ενδοκρινολογίας, Μεταβολισμού και Σακχαρώδη Διαβήτη που θα πραγματοποιηθεί 10-13 Απριλίου 2024, στο Ζάππειο Μέγαρο στην Αθήνα.

Στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης ιατρικής εκπαίδευσης και ενημέρωσης, το φετινό συνέδριο περιλαμβάνει διαλέξεις, συμπόσια, συναντήσεις με τον ειδικό (meet the expert), παρουσίαση προφορικών ανακοινώσεων και ηλεκτρονικά αναρτημένες ανακοινώσεις (e-posters) καθώς και δορυφορικές διαλέξεις.

Το πρόγραμμα της επιστημονικής εκδήλωσης επιμελήθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο κατόπιν εισηγήσεων των αντίστοιχων Επιστημονικών τμημάτων και της Εκπαιδευτικής Επιτροπής, με στόχο αφενός την όσο το δυνατόν αρτιότερη κάλυψη των περισσότερων νεότερων δεδομένων στα αντίστοιχα πεδία της Ενδοκρινολογίας, αλλά και την κλινική εφαρμογή αυτών.

Τα θέματα του Συνεδρίου θα αναπτυχθούν από διακεκριμένους Έλληνες και ξένους επιστήμονες με ουσιαστική γνώση του αντικειμένου τους, και με την συμμετοχή συναδέλφων άλλων ειδικοτήτων (χειρουργοί, παθολόγοι, καρδιολόγοι, γυναικολόγοι, γενικοί/οικογενειακοί, παιδίατροι, ακτινολόγοι και πυρηνικοί γιατροί), αποδεικνύοντας έτσι την εξωστρέφεια της Εταιρείας για συνεργασίες, με γνώμονα πάντα το όφελος για τους γιατρούς και τους ασθενείς.

Ακόμα, θα συζητηθούν τα νεότερα δεδομένα και θα παρουσιαστούν σύγχρονες θεραπευτικές προσεγγίσεις σημαντικών παθήσεων όπως ο Σακχαρώδης Διαβήτης, η Παχυσαρκία, οι παθήσεις του Θυρεοειδούς, η Οστεοπόρωση και οι επιπλοκές τους, οι οποίες αφορούν μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού της χώρας και καλείται να αντιμετωπίσει ο ενδοκρινολόγος καθημερινά.

Η συνέχιση του ανοίγματος προς τους νεότερους ενδοκρινολόγους με την παρουσίαση των ερευνητικών δραστηριοτήτων τους και την ενεργό συμμετοχή στο πρόγραμμα του συνεδρίου, εξακολουθεί να έχει σημαντική βαρύτητα στην εξέλιξη της Εταιρείας μας.

Η πραγματική επιτυχία του συνεδρίου μας όμως είναι η προσέλευση και ενεργή συμμετοχή όλων των συναδέλφων, ώστε να ενισχυθεί ο θεσμός του Πανελληνίου Συνεδρίου μας και να μας δοθεί η δυνατότητα να ανταλλάξουμε απόψεις και πρακτικές.

Με εκτίμηση

Η Πρόεδρος της Ελληνικής Ενδοκρινολογικής Εταιρείας – Πανελλήνιας Ένωσης Ενδοκρινολόγων (ΕΕΕ-ΠΕΕ)

Α. Βρυωνίδου-Μπομποτά

51o Πανελλήνιο Συνέδριο Ενδοκρινολογίας, Μεταβολισμού και Σακχαρώδη Διαβήτη
10-13 Απριλίου 2024
Ζάππειο Μέγαρο, Αθήνα

Σημείωμα της Εκπαιδευτικής Επιτροπής

Με χαρά μοιραζόμαστε μαζί σας το επιστημονικό πρόγραμμα του 51oυ Πανελλήνιου Συνεδρίου Ενδοκρινολογίας, Μεταβολισμού και Σακχαρώδη Διαβήτη, με το οποίο η Εκπαιδευτική Επιτροπή ολοκληρώνει το έργο που της ανατέθηκε πριν από δύο έτη.

Τα «Πανελλήνια Συνέδρια» αποτελούν την κορυφαία επιστημονική εκδήλωση της Ελληνικής Ενδοκρινολογικής Εταιρείας – Πανελλήνιας Ένωσης Ενδοκρινολόγων», όπου συζητούνται θέματα επιστημονικής αιχμής και παρουσιάζονται τα επιτεύγματα των Ελλήνων ενδοκρινολόγων.

Με άξονες τα παραπάνω, το 51ο Συνέδριο χαρακτηρίζεται από τρεις καινοτομίες:

  • Η ραχοκοκαλιά του επιστημονικού προγράμματος, οι στρογγυλές τράπεζες, δεν είναι πλέον μονοθεματικές αλλά συζητούν περισσότερα ενδιαφέροντα θέματα, εστιασμένα σε ένα θεματικό πεδίο-αδένα.
  • Ανταποκρινόμενοι στα αιτήματά σας, οι συναντήσεις με τον/την ειδικό έχουν αυξηθεί σε αριθμό και χαρακτηρίζονται από ευρεία αλληλεπίδραση με τους/τις συμμετέχοντες/ουσες και άνεση χρόνου για να συζητηθούν όλα τα θέματα που μας απασχολούν.
  • Έλληνες ενδοκρινολόγοι των οποίων το ερευνητικό έργο οδήγησε σε σημαντικές δημοσιεύσεις κατά το τελευταίο έτος καλούνται να παρουσιάσουν τη δουλειά τους, αποδεικνύοντας το εξαιρετικό ανθρώπινο δυναμικό και τις αξιοσημείωτες δυνατότητες της χώρας μας.

Ασφαλώς, στο επιστημονικό πρόγραμμα παραμένουν οι καθιερωμένες διαλέξεις διακεκριμένων ξένων ερευνητών, που η Εταιρεία εξασφάλισε για εσάς, οι τράπεζες των όμορων επιστημονικών εταιρειών, που προάγουν τη συνεργασία μεταξύ των ειδικοτήτων, το Βήμα των Νέων Επιστημόνων, που αποτελεί εφαλτήριο εξέλιξης, και ασφαλώς οι προφορικές και αναρτημένες ανακοινώσεις, που δίνουν τη δυνατότητα σε όλους τους Έλληνες ενδοκρινολόγους να παρουσιάσουν τα ερευνητικά τους επιτεύγματα.

Ευελπιστούμε το πρόγραμμα να εκπληρώσει τους σκοπούς για τους οποίους καταρτίσθηκε και να συμβάλλει στη δια βίου μάθηση και στην απόκτηση γνώσεων και πρακτικών που θα μας βοηθήσουν να γίνουμε περισσότερο χρήσιμοι στους ασθενείς που μας εμπιστεύονται.